Verantwoording | MyFlyingAtlas

In 2020 ben ik begonnen met het virtueel vliegen over de mooiste plekken op aarde. Zie hier de verantwoording van wat ik opneem en plaats:


Ik kijk al tientallen jaren dagelijks naar mooie kaarten. Eerst vooral in atlassen en de laatste jaren vooral digitaal. Een echt kaartbeeld krijg je echter pas als je met een vliegtuig ergens overheen gaat vliegen. Vlieg eens over een vulkaan in Indonesië of volg eens een kanaal en je zal zien dat je beeld van het gebied daarna is gewijzigd.  Sinds het uitkomen van de nieuwe Microsoft Flight Simulator in 2020, is het eindelijk mogelijk over elke plek in de wereld te gaan vliegen, gewoon vanuit je werkkamer. De gebieden waar je overheen vliegt zijn nog niet allemaal natuurgetrouw ingetekend, maar ze worden maandelijks verbeterd en uitgebreid. De door mij gekozen gebieden hebben een geografische, actuele of historische betekenis.

Sinds oktober 2020 vlieg ik dagelijks over een geografisch interessant gebied en leg die vlucht vast in een filmpje. Dat filmpje plaats ik op YouTube.
Om de avond om 19.30 uur komt er een nieuw filmpje beschikbaar in MyVirtualFlights. Elke andere dag om 12.00 uur één in MyFlyingAtlas. Je persoonlijke piloot is steeds: Allard Bijlsma.

De filmpjes van MyVirtualFlights zijn te vinden in mijn Engelstalige YouTube-kanaal [ My Virtual Flights ],  maar ook direct in deze site op te starten.
Korte aardrijkskundige filmpjes zijn te vinden in mijn Nederlandstalige YouTube-kanaal [ MyFlyingAtlas ] en ook direct in deze site op te starten.
De stad Ede zet ik apart in het zonnetje via de website: https://www.atlasvanede.nl/